Çakmak Ağacı

çakmak ağacı
Otuz dokuz.
Bu tam otuz dokuzuncu oluyor. Bir süredir işe gitmek için kullandığım yolun hemen hemen ortalarına denk gelen asırlık bir ağacın altında bulduğum otuz dokuzuncu çakmak bu.
Tamam, çakmaklara bir düşkünlüğüm var. Evden çıktığımda cebimde en az üç çakmak varsa, normal bir insan gibi yaşamımı sürdürebilirim. Gün içinde bu sayı ikiye düşerse, bankadan üç aylığını çekmiş evine dönen teyzelerin tedirginliği gelir yapışır üstüme. Tek çakmakla gezmek zorunda kaldığımda, takip ediliyormuş paranoyasıyla habire arkasına dönerek yürüyen biri gibi ceplerimi yoklar, etrafımdaki tüm nesneleri bir bir kaldırıp altına bakarım. Sonuncu çakmağımı kaybetmek yahut birine kaptırmak talihsizliği yaşadığım günlerde ise akvaryumuna dönmeye çalışan bir balık gibi çırpına çırpına bakkala büfeye atarım kendimi.
Dolayısıyla uzunca bir süre bu ağacın dibindeki çakmaklar küçük sevinç ve rahatlamalar dışında bir duygu oluşturmadı bende. Her gördüğümü, etrafında gezinen sineğe uzanan kurbağa dili hızıyla alıp cebime attım. Eğil-kalk, çakmağı cebine koy işlemi toplamda saniyenin onda biri kadar filan tutuyordu sanırım. 96 kiloluk bedenime rağmen hem de.
(...)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Fuji klima servisi duvar tipi, inverter duvar tipi split, inverter multi split, salon, kaset, tavan, yer, kanallı tip klima montaj, bakım arıza servis merkezi
http://fuji.klimaservis.com/
#klimaservis #fujiklimaservis #fujiklimaservisi
Adsız dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kışın Klima Bebeklere Zararlı Mı? Klima Bebekleri Hasta Eder Mi?
Kışın klima bebeklere zararlı mı, kışın bebek odasında klima kullanımı sırasında dikkat edilecekler, bebekleri hasta etmemek için yapılacaklar.
http://www.mitsubishiklima.com.tr/kisin-klima-bebeklere-zararli-mi/
Banka Klimaları dedi ki…
Banka Klimaları – En Çok Tavsiye Edilen Klima Modelleri
http://www.mitsubishiklima.com.tr/banka-klimalari/
#bankaklimaları #bankaklimamodelleri #bankalariçinklimalar
Unknown dedi ki…
Mitsubishi klima fiyatları ve sezona özel en cazip kampanyalar burada! İstediğiniz klima modeline ve kapasitesine özel fiyatlarımızı öğrenmek, evleriniz ve iş yerleriniz için doğru klimayı almak istiyorsanız Türkiye’nin ödüllü satış ekibi olan Mitsubishi klima danışmanlarımızı arayın! Kurumsal ve kişisel çözümlerimizden yararlanın!

www.mitsubishiklima.com.tr/